Politica privind protecția datelor

 

1.    Operatorul de date

Furnizorul de sercivii: SC ANDIDO S.R.L (În continuare: Operatorul de date )

Sediu: Aleea Rogerius Nr 6, BI L2 Ap11 Oradea Romania

Operatorul de date  gestionează în mod confidențial toate datele cu caracter personal înregistrate, în conformitate cu legislația privind confidențialitatea datelor și recomandările internaționale, precum și prevederile din cadrul acestora. Operatorul de date  se angajează să protejeze datele cu caracter personal ale partenerilor și utilizatorilor săi și, în mod special, să respecte dreptul la autonomie privind activitatea de informare a utilizatorilor site-ului web. Operatorul de date  gestionează în mod confidențial toate datele cu caracter personal și întreprinde măsuri de siguranță, tehnice și organizaționale, în vederea garantării siguranței datelor.

Operatorul de date  poate modifica unilateral acestă politică privind protecția datelor, prin notificarea în prealabil a utilizatorilor site-ului web cu privire la modificările respective. Prevederile modificate vor intra în vigoare pentru utilizatori începând cu prima utilizare a site-ului web după publicarea modificărilor.

Pentru orice întrebări în legătură cu politica privind protecția datelor, ne puteți contacta în e-mail la adresa info@casmatino.ro, iar noi răspundem în cel mai scurt timp.

Prin utilizarea site-ului web, utilizatorul acceptă prevederile stabilite în politica privind protecția datelor și este de acord cu gestionarea datelor sale cu caracter personal, după cum sunt detaliate în continuare.

Datele Operatorului de date

  • Denumirea operatorului de servicii:  SC ANDIDO S.R.L (denumit în continuare Operator de date)
    Str. Aleea Rogerius Nr. 6 Bl. L2 Sc. A Ap.11
    Oradea Bihor  410363
  • CUI 19387804
  • Nr de inreg Reg. Com. J5/2612/07.12.2006
  • Cod fiscal: 37454219

Denumirea autorității care a realizat inregistrarea în registru: Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bihor (Sediu: Oradea, Str. Stefan Zweig nr.11, Cod poştal: 410505)

Număr de telefon: +40 770 124 602

2.     Datele tehnice ale vizitatorilor site-ului web, politica privind modulele cookie

Din motive tehnice și în scopul pregătirii statisticilor privind conduita utilizatorului, de fiecare dată când utilizatorul accesează site-ul nostru, Operatorul de date înregistrează adresa de IP a acestuia, ora începerii și ora terminării accesului, titlul paginii vizualizate, tipul browserului web și sistemul de operare al acestuia. Aceste date sunt înregistrate automat de sistem și nu au nicio legătură cu alte date introduse în timpul înregistrării sau al utilizării. Operatorul de date  este singurul care are acces la datele înregistrate de sistem.

Codul html al serviciilor include linkuri de pe și spre serverele externe independent față de Operatorul de date. Serverele externe facilitează măsurătorile independente și controlul numărului de vizitatori și alte date de analiză web ale site-ului (Google Analytics). Pentru informații suplimentare privind gestionarea datelor de analiză web, adresați-vă Administratorului datelor la adresa www.google.com/analytics.

Utilizarea cookie-urilor

Pentru asigurarea serviciilor personalizate, Operatorul de date  și furnizorii pentru serviciile externe specifice stochează și reiau un modul cookie, un pachet de date de dimensiuni mici pe dispozitivul utilizatorului. În cazul în care un browser web returnează un modul cookie stocat anterior, Operatorul de date  care gestionează modulul cookie poate stabili o legătură între datele stocate în timpul vizitelor actuale ale utilizatorului și cele stocate anterior, însă doar în scopul promovării propriului conținut.

Pentru a oferi un serviciu personalizat, Operatorul de date  stochează pe dispozitivul utilizatorului un pachet de date de dimensiuni reduse denumit: “cookie”. Cookie este adecvat pentru stocarea preferințelor utilizatorului. Utilizatorul poate șterge modulul cookie de pe dispozitiv și îl poate configura să blocheze utilizarea modulelor cookie.

Majoritatea browserelor web au o funcție de Asistență disponibilă în meniu, pentru a-i oferi utilizatorului informații despre cum să:

  • blocheze modulele cookie,
  • accepte noi module cookie,
  • configureze noi module cookie pe browserul web sau
  • dezactiveze alte module cookie.

Prin intermendiul browserului se poate dezactiva și refuza de a primi cookie-uri, însă acest lucru poate face ca anumite site-uri sa fie dificil de navigat sau de folosit. Setările de modificare a cookie-urilor se găsesc la toate browserele moderne.

În cazul în care utilizatorul nu dorește ca Google Analytics să-i măsoare datele menționate mai sus după metodele și în scopul descris mai sus, acesta trebuie să instaleze un program de completare care să blocheze aceste module.

Operatorul de date utilizează următoarele module cookie:

Module cookie de sesiune: acestea sunt șterse automat după accesul utilizatorului. Aceste module cookie sunt create pentru a facilita funcționarea mai eficientă și mai sigură a site-ului web al Furnizorului de servicii; astfel, acestea sunt inevitabile pentru operarea adecvată a anumitor funcții sau aplicații.

Module cookie persistente: Operatorul de date  utilizează și module cookie persistente pentru optimizarea experienței utilizatorului (de exemplu, navigarea optimizată). Aceste module sunt stocate pentru o perioadă de timp îndelungată în fișierul cu module cookie din browserul web. Perioada de timp exactă depinde de setările browserului web al utilizatorului.

  • cookie pentru coșul de cumpărături.
  • cookie de siguranță.

Site-ul web utilizează codurile următoarelor site-uri care (pot) stoca module cookie pe dispozitivul vizitatorului:

Codul imaginii de un pixel Facebook care îi permite Operatorului de date să afișeze anunțuri pe Facebook pentru vizitatorii site-ului web.

Google Analytics îi permite Operatorului de date să colecteze date statistice ale site-ului web privind vizitatorii.

Datele înregistrate de Operatorul de date și cele obținute din informațiile privind preferințele utilizatorului prin intermediul modulelor cookie sunt utilizate exclusive pentru scopuri statistice.

2.1. Înregistrarea în magazine/Lansarea unei comenzi

În timpul înregistrării/lansării unei comenzi trebuie completate următoarele date Operatorului de date

  • Nume
  • Prenume
  • Adresă E-mail
  • Număr de telefon

Date necesare pentru livrare:

  • Țara
  • Oraș, Județ
  • Cod poștal
  • Adresa, strada

Aceste date sunt gestionate de Operatorul de date pentru identificarea utilizatorului și a comenzilor și pentru livrarea acestora. Adresa de e-mail este necesară pentru confirmarea comenzii și alte comunicări în legătură cu comandă. Datele sunt necesare pentru livrare și facturare, precum și pentru comunicare.

Sistemul generează și îi trimite utilizatorului prin e-mail informații privind comanda după lansarea comenzii. Utilizatorul acceptă acest lucru în momentul în care lansează comanda. Operatorul de date nu trimite comunicări comerciale (eDM) utilizatorilor. La cerere Operatorul de date va șterge datele cu caracter personal din sistem.

Prevederile menționate anterior nu afectează respectarea obligațiilor de reținere a datelor pe care legea le impune (de exemplu în contabilitate) și nici gestionarea datelor suplimentare bazată pe înregistrarea sau consimțământul din partea utilizatorului.

Utilizatorii pot solicita ștergerea datelor cu caracter personal printr-un e-mail la info@casmatino.ro. Datele cu caracter personal sunt șterse din sistem în decurs de 5 zile lucrătoare de la primirea solicitării.

2.2. Persoane de contact

Pentru orice întrebări sau probleme întâmpinate în momentul accesării serviciilor noastre, contactați Operatorul de date , utilizând informațiile de contact specificate în secțiunea 1.

2.3. Distribuirea conținutului și a informațiilor

Operatorul de date  nu este răspunzător de conținutul pe care utilizatorul îl trimite, acest conținut fiind doar stocat de furnizor. Acest lucru este valabil în special pentru divulgarea documentelor care conțin date personale sau alte date aferente operărilor de gestionare a datelor, unde este necesar în prealabil consimțământul utilizatorului.

Utilizatorii sunt responsabili atât pentru obținerea acestui consimțământ, cât și pentru conținutul divulgat. Operatorul de date  este responsabil pentru legalitatea (de exemplu, fotografia) și corectitudinea (de exemplu, anunțurile) conținutului pe care utilizatorii îl divulgă în momentul utilizării Serviciului.

3. Procesarea datelor

Operatorul de date și angajații interni ai acestuia sunt autorizați să vizualizeze datele. Cu toate acestea, aceștia nu vor divulga aceste date niciunui terț, cu exceptia Administratorilor de date mentonate mai jos.

Operatorul de date  poate utiliza un operator de date (de exemplu, un operator de sistem, un contabil).

În cazul unei comenzi, Operatorul de date  transferă numele, adresa, adresa de livrare și numărul de telefon introduse împreună cu datele comenzii către următorii Administratori de date:

  • S.C.FAN COURIER EXPRESS SRL (sediul în București, Șos. Fabrica de Glucoza, nr 11 C sector 2)
  • CONTEZIA SRL (cu sediul în loc. Paleu nr. 1278 ap 13) în scopuri de contabilitate;
  • CASPRO S.R.O Podnikateľská 5 040 17 Košice Slovenská Republika
  • S.C. Oblio Software S.R.L, cu sediul in Constanta, J13/887/2007, CUI: 37311090

Datele furnizorului de domeniu şi server web:

4. Metoda stocării datelor cu caracter personal și siguranța gestionării datelor

Operatorul de date  asigură protecția siguranței gestionării datelor prin mijloace tehnice, administrative și organizaționale care oferă un nivel de protecție adecvat pe măsura riscurilor aferente gestionării datelor.

Sistemul și rețeaua IT ale Operatorului de date sunt protejate împotriva fraudelor informatice, spionajului, sabotajului, vandalismului, incendiului, inundațiilor, virușilor informatici, intruziunilor informatice și a atacurilor de blocare a serviciului.

Indiferent de protocolul utilizat (e-mail, web, ftp etc.), mesajele electronice transmise pe internet sunt vulnerabile la amenințările de rețea care conduc la activități frauduloase, precum contestarea contractului, divulgarea și modificarea informațiilor. Operatorul de date  trebuie să depună toate eforturile rezonabile pentru a asigura protecție împotriva acestor amenințări.

5. Drepturile utilizatorului

5.1. Dreptul de a fi informat

Utilizatorul poate solicita informații privind datele cu caracter personal gestionate de Operatorul de date  și importante pentru utilizator, prin trimiterea unei scrisori prin poștă sau a unui e-mail la adresa info@casmatino.ro

La cererea utilizatorului, Operatorul de date  va oferi informații privind datele importante ale utilizatorului pe care le gestionează, scopul și motivele de drept pentru gestionarea datelor, durata și părțile care primesc/au primit datele utilizatorului, precum și scopurile menționate. Operatorul de date  va oferi în scris informațiile solicitate în termen de 30 de zile de la solicitarea utilizatorului.

Utilizatorul îi poate adresa angajatului Operatorului de servicii orice întrebare sau comentariu privind gestionarea datelor, utilizând informațiile de contact menționate mai jos.

5.2. Utilizatorul poate solicita ștergerea, corectarea sau blocarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a solicita corectarea sau ștergerea datelor incorecte înregistrate, utilizând informațiile de contact menționate mai jos. Operatorul de date  va șterge informațiile în decurs de 5 zile lucrătoare de la primirea acestora, situație în care acestea nu mai pot fi recuperate. Ștergerea datelor nu afectează gestionarea datelor impusă de lege (de exemplu, reglementările contabile), date pe care Operatorul de date le va reține în cazul în care este necesar.

Utilizatorul poate solicita blocarea datelor. Operatorul de date  va bloca datele cu caracter personal, dacă acest lucru este solicitat de utilizator sau, în funcție de informațiile disponibile, trebuie luat în considerare faptul că ștergerea acestor date poate încălca interesele legitime ale utilizatorului. Datele cu caracter personal care sunt blocate pot fi gestionate atât timp cât există obiectivul de gestionare a datelor care a exclus opțiunea de ștergere a datelor.

Persoanele care trebuie informate cu privire la corectarea, blocarea și ștergerea datelor sunt utilizatorul și toate celelalte părți către care s-au transferat datele în scopul gestionării acestora. Această notificare poate fi omisă în cazul în care omisiunea nu încalcă interesul legitim al utilizatorului cu privire la scopul gestionării datelor.

În cazul în care Operatorul de date  nu respectă solicitarea utilizatorului în vederea corectării, blocării sau ștergerii, acesta va trebui să menționeze în scris motivele în fapt și în drept privind respingerea acestei solicitări, în termen de 30 de zile de la primirea solicitării utilizatorului.

5.3. Utilizatorul poate obiecta gestionarea datelor cu caracter personal

Utilizatorul poate obiecta gestionarea datelor cu caracter personal. În cel mai scurt timp posibil, însă nu mai târziu de 15 zile de la data trimiterii acestei obiecții, Operatorul de date  trebuie să investigheze cazul, să ia o decizie și să informeze în scris utilizatorul solicitant cu privire la decizia luată.

Utilizatorul își poate exercita drepturile, utilizând informațiile de contact menționate la Secțiunea 1.

6. Alte cazuri de gestionare a datelor

Operatorul de date  își rezervă dreptul de a modifica Politica privind protecția datelor, atât timp cât utilizatorii sunt notificați în prealabil pe site-ul web al furnizorului. După ce modificările intră în vigoare, utilizatorul acceptă conținutul modificat în mod implicit atunci când utilizează site-ul web.

Politica privind protecția datelor intră în vigoare începând cu data de: 05.05.2018.

Va informăm ca orice colectare, prelucrare si transfer de date cu caracter personal furnizate de dumneavoastra se realizeaza in conformitate Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), precum si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.